تبدیل عدد به حروف در اکسل

هنگام صادر کردن یک چک، یا ارائه یک گزارش متنی، شاید بهتر باشد که ارقام را علاوه بر نمایش عددی، به صورت حرفی نیز نمایش دهیم. از طرفی چون از اکسل برای امور مالی شرکتها و سازمانها استفاده میشود، انجام این کار درون این نرمافزار از اهمیت بیشتری برخوردار است. به این جهت در این متن روش تبدیل عدد به حروف در اکسل را شرح میدهیم. البته از آنجایی که فرمول نویسی و اجرای محاسبات برای این کار، مشکل و پیچیده است، ابزاری نیز معرفی خواهیم کرد که به کمک توابع آن، قادر باشید به راحتی، تبدیل عدد به حروف در اکسل را انجام دهید.
تبدیل عدد به حروف در اکسل
میدانید که هر عدد از یک یا چند رقم تشکیل شده که هر کدام از آن ارقام، مکان یا جایگاه مشخصی برای تعیین عدد دارند. در آموزش دبستان با جایگاههای «یکان»، «دهگان»، «صدگان» و احتمالا «هزارگان» آشنا شدهاید. در اینجا هم میخواهیم پس از تشخیص مکان یا جایگاه هر رقم برای اعداد در اکسل، نحوه تبدیل آن را به حروف مشخص کنیم. در این بین از دو راهکار استفاده خواهیم کرد.
در روش اول، به کمک فرمول نویسی و به شکل ابتدایی، روال کار را مشخص کرده و به کمک مثالی، مسئله را حل میکنیم. ولی به دلیل پیچیدگی موضوع، ممکن است فرمول ارائه شده، برای هر گونه تبدیلی موثر نباشد. به یاد داشته باشید که این تکنیک را فقط برای مشخص کردن سطح مسئله و روش حل آن مطرح کردهایم.
در روش دوم، از یک ابزار آماده یا تابع بیرونی استفاده میکنیم که توسط یک افزونه به اکسل اضافه میشود. به منظور راحتی کار برای خوانندگان، لینک دسترسی به کاربرگ مربوط به روش اول و دوم نیز در انتهای متن قرار گرفته است تا به کمک آن فایل مورد نظر را دریافت و به کار گیرند.
تبدیل عدد به حروف در اکسل با فرمول نویسی
یک عدد (مثلا چهار رقمی) را در نظر بگیرید که میخواهیم یکان، دهگان، صدگان و هزارگان آن را مشخص کنیم. اگر از سمت راست، یک رقم یک رقم از عدد مورد نظر را جدا کنیم، این کار به درستی انجام گرفته است. کافی است که این ارقام را به حروف در کنار هم گذشته و پیشوند مربوط به دهگان و صدگان و هزارگان را هم به آن اضافه کنیم.
به این منظور در اکسل بهتر است از تابع mid استفاده کنیم که از هر قسمت یک عبارت، به تعداد دلخواه، جدا کرده و نمایش میدهد.
تبدیل عدد به حروف در اکسل به کمک فرمول و توابع
این بار فرمول نوشته شده را امتحان میکنیم. فرض کنید، به جای ۷۴۲۱، مقدار ۷۰۲۱ درون سلول قرار گرفته بود. باید در سلول مقصد، هفت هزار و بیست و یک نوشته شود. در تصویر زیر نتیجه به همراه ناحیهای که برای تابع VLOOKUP به عنوان جدول جستجو مشخص کردیم، دیده میشود. خوشبختانه، روشی که به کار بردیم به درستی عمل میکند.
وجود افزونه Farsitools به همراه توابع آن
در ادامه قطعه کدی را مشاهده میکنید که برای تعیین تابع horofi در این افزونه مورد استفاده قرار گرفته است. روالی که صورت گرفته تقریبا با عملیاتی که در قسمت قبل انجام دادیم، مطابقت دارد. البته طول رشته عددی نیز در این بین براساس متغیر S محاسبه شده و در L ذخیره شده است. مقدار L نباید از ۱۵ بیشتر باشد در غیر اینصورت عدد قابل نمایش نیست و با مقدار «بسیار بزرگ» در سلول مربوط به فرمول، مواجه خواهید شد.
درباره آکادمی تراشه
تیم تولید محتوا آکادمی تراشه به منظور بهبود در امر پشتیبانی آنلاین هنرجویان دوره های مختلف ایجاد شد
نوشتههای بیشتر از آکادمی تراشه
دیدگاهتان را بنویسید