زماني که بخواهيم داستان شکل گيري دراپ باکس و تبديل آن از يک استارت آپ هوشمندانه به برندي چند ميليارد دلاري را روايت کنيم، شايد بد نباشد پيش از هر چيز نامي از استيو جابز ببريم. جابزي که حاضر نشد گوشه اي از سرمايه شرکت اپل ارزشمندش را در اختيار مهندسي جوان به نام «درو هوستون» بگذارد. هر چند اگر اپل ايده ذخيره و به اشتراک گذاري فايل ها و داده ها در فضاي مجازي را از آن خود مي کرد، هرگز استارت آپي به نام دراپ باکس کليد نمي خورد و درو هوستون به جاي لوگوي باکس آبي رنگ، احتمالا مجبور مي شد از طرح يک جعبه سيب گاززده استفاده کند. با اين وجود، يک بار از نزديک استيو جابز را ملاقات کردند و از او يک «نه» قاطعانه شنيدن، براي ورود درو هوستون و همکار ايراني اش، آرش فردوسي، به سيليکون ولي کافي بود.

[highlight color=”gray”] ايده اي که به اپل فروخته نشد[/highlight]

در سال ۲۰۰۹ وقتي دو فارغ التحصيل رشته مهندسي از دانشگاه ام.آي.تي وارد دفتر استيو جابز شدند و تنها چند دقيقه فرصت داشتند تا ايده اصلي خود که يک سرويس ديجيتال ذخيره سازي اطلاعات بود را مطرح کنند. جابز در پايان حرف هاي درو و آرش تنها يک پيشنهاد داشت: ايده را به اپل بفروشيد! و دو جوان بلند پرواز که به دنبال راه اندازي شرکتي مستقل بودند و به حامي مالي احتياج داشتند، حاضر نشدند نوزادشان را طاق بزنند، از مبلغ پيشنهادي نه رقمي صرف نظر کردند و راه خودشان را در پيش گرفتند. جابز به آنها گوشزد کرد که دست روي ايده اي گذاشته اند، که از توانشان خارج است و به آن گفت: «شما هرگز يک برند خلق نخواهيد کرد، در بهترين حالت قابليتي اضافه شده به يک برند خواهيد شد.»

[highlight color=”gray”]تب فراگير دراپ باکس[/highlight]

اين روزها دراپ باکس ديگر نه تنها يک استارت آپ، که يک برند در فضاي وب شناخته مي شود. با يک دانلود ساده روي وسايل الکترونيکي کاربران جا خوش مي کند و حتي اگر ۲ گيگابايت براي ذخيره اطلاعاتشان ناکافي به نظر برسد، در ازاي حق شارژ ۲۰ دلاري، ۱۰۰ گيگ ديگر به آنها فضا مي دهد. استارت آپي که با سرمايه ۱۵ هزار دلاري، يک آپارتمان کوچک و يک مک بوک کارش را شروع کرد، در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که ۴۰۰ کاربر فعال دارد. تب دراپ باکس آنچنان فضاي مجازي را پر کرد که ماکروسافت در يک همکاري مشترک با اين شرکت، اپليکيشن هاي ماکروسافت آفيس در سيستم عامل هاي ويندوز، اندرويد و آي.او.اس را با دراپ باکس ادغام کرد. ارزش دراپ باکس طبق تخمين هاي وب سايت تک کرانچ و بيزنس اينسايدر، بين ۵ تا ۱۰ ميليارد دلار برآورده شده است، اما محبوبيتي که اين حافظه مجازي در ميان کاربرانش پيدا کرده، نشان ارزش عميق تري ميان فعالان شبکه است.

[highlight color=”yellow”]منبع: هفته نامه شنبه مگ[/highlight]

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *