آیا لازم است که شما پریمیر پرو را بیاموزید ؟
شاید شما به عنوان یک فیلمساز یا فیلمساز جوان، نام پریمیر پرو را شنیده باشید.
اخیرا این نرم افزآیا لازم است که شما پریمیر پرو را بیاموزید ؟
شاید شما به عنوان یک فیلمساز یا فیلمساز جوان، نام پریمیر پرو را شنیده باشید.
اخیرا این نرم افزار ویرایش فیلم شاهد افزایش محبوبیت زیادی بوده است،
به خصوص از آنجا که طراحان اپل نسخه جدید Final Cut را برای ارائه عملکردهای
نرم افزار iMovie (چیزی که بسیاری از فیلمسازان از ان شکایت داشتند) در اسمارت فونهایشان گنجانده اند.
سوال این است که چرا یادگیری نرم افزار Adobe Premiere مهم است و فراگیری ان برای شما چه فایده ای خواهد داشت؟ار ویرایش فیلم شاهد افزایش محبوبیت زیادی بوده است،
به خصوص از آنجا که طراحان اپل نسخه جدید Final Cut را برای ارائه عملکردهای
نرم افزار iMovie (چیزی که بسیاری از فیلمسازان از ان شکایت داشتند) در اسمارت فونهایشان گنجانده اند.
سوال این است که چرا یادگیری نرم افزار Adobe Premiere مهم است و فراگیری ان برای شما چه فایده ای خواهد داشت؟
پریمیر پرو و Final Cut تمام کارهای لازم برای ویرایش ویدیو را انجام می دهند.
آنها محصولات رقابتی طراحان مختلفی هستند که تمایل دارند با یکدیگر همکاری کنند
زیرا به روزآوری های جدید به طور مداوم ارائه می شود.
کاربردهای پریمیر به زبان ساده
حتماً در تیتراژ فیلم ها و سریال هایی که تا الان دیده اید نام تدوینگر را در خلال دست اندرکاران آن مشاهده کرده اید. آیا می دانید نقش این بخش چیست؟
فکر می کنید برای این که یک فیلم ساخته شود و در معرض عموم قرار بگیرد، به چه چیز یا چیز هایی نیاز داریم؟
احتمالاً اولین گزینه ای که ذهن تان می آید بازیگر، کارگردان و حتی شاید نویسنده باشد. هر چند تمامی این پاسخ ها درست هستند
اما اگر پشت صحنه کارهای تلویزیونی و سینمایی را دیده را دیده باشید، متوجه می شوید که برای تبدیل شده بازی یک بازیگر به فیلم، چندین سکانس را ضبط می کنند که در پایان هر روز کاری تعداد زیادی ویدیو های تکه تکه، خوب، بد، کوتاه و بلند باقی می ماند و نیازمند دستان معجزهگر یک تدوینگر است تا تمامی آن ها را به شیوه ای هنرمندانه کنار هم قرار دهد و لازمه این کار نرم افزار پریمیر است ولی قدرت پریمیر به اینجا ختم نمی شود.
ویژگی های نرم افزار پریمیر و پریمیر پرو
این ابزار قدرتمند قادر به ویرایش با رزلوشن بالا است و رنگ های ۳۲ بیتی YUV , RGB، پلاگین صوتی وی اس تی (VST) و ترکیب صدای فراگیر ۵٫۱ را پشتیبانی می کند.
همچنین فیلم ها و تصاویر سه بعدی به همراه ریزترین تنظیمات برای حساس ترین نقاط در پریمیر پرو قابل ویرایش هستند.
دریافت ویدیو ها و اصوات و گرافیک در فرمت های متنوع، قابلیت تنظیم و دستکاری عناصر مختلف در یک جدول زمانی، اضافه کردن آثار و عناوین و ضبط فیلم های ویدیویی با فرمت های مختلف و ترکیب ویژگی های صوتی با جلوه های بصری از دیگر قابلیت های این ویرایشگر می باشند.
همچنین تنوع وسیعی از فرمت ها و کدک های فایل های ویدئویی و صوتی در سیستم عامل های Mac و ویندوز را پشتیبانی می کند. پریمیر پرو با بهره گیری از پلاگین ساینیفورم امکان مشاهده سه بعدی با استفاده از مانیتور های دوگانه را فراهم کرده و در عین حال تنظیمات چشم چپ و راست را به تفکیک در اختیارتان قرار می دهد.
۱. تایملاین
میان امکانات و ابزارهای ویرایشی این دو نرمافزار تفاوتهای زیادی وجود دارد، اما مقایسه را از تایملاین که کلیدیترین جزء هر نرمافزار تدوینی است، شروع میکنیم. تایملاین پریمیر دارای جزئیات بسیاری است و قابلیتهای گستردهای را برای مدیریت و حرکت در بین کلیپها و فایلهای یک پروژه بزرگ در خود جای داده است. در سوی دیگر، تایملاین افتر افکت قابلیتهای کمتری را برای کار با چند کلیپ همزمان در اختیار شما میگذارد، اما در عوض اجازه میدهد به شکل سادهتر، کاربر پسندتر و سریعتری با اجزای پروژه تعامل کنید.
اما اگر بخواهیم صادق باشیم تایملاین پریمیر با توجه به امکانات بیشتری که دارد، دست تدوینگر را بازتر میگذارد و البته رابط کاربری آن به گونهای است که سرعتکارِ این قشر از افراد را به مراتب بالاتر میبرد؛ هر چند این تایملاین دارای پیچیدگیهایی است، ولی با یاد گرفتن این موارد کار با آن لذتبخش و البته بسیار سریعتر خواهد شد. لذا در اولین گام از این مقایسه، باید بگوئیم پریمیر برنده است و تایملاین بهتری را برای ویرایش یک ویدئو و رسیدن به نتیجه نهایی در اختیار کاربران خود میگذارد.
۲. ویرایش
علاوهبر تایملاین، پریمیر دارای یک رابط کاربری و همچنین مجموعه ابزارهایی است که به ویرایش و ایجاد تغییرات مختلف بر روی ویدئوها، چه در قسمت صوت و چه تصویر، کمک شایانی میکنند. البته این مسأله اصلاً جای تعجب ندارد چراکه پریمیر از بهترین و اولین نرمافزارهای ویرایش و تدوین ویدئو به شمار میرود. در مقابل، با اینکه افترافکت هم یک نرمافزار ویرایش است؛ اما نه کاربرپسند است و نه مجموعه کاملی از ابزار را در خود جای داده است، بنابراین محیط مناسبی برای ویرایش پروژههای بزرگ نیست.
شاید مهمترین تفاوت این دو نرمافزار در این باشد که پریمیر مجموعه کاملی ارائه میدهد و برای هر پروژهای در زمینه ویرایش ویدئو قابل استفاده است؛ در عوض افترافکت بیشتر بر روی جلوههای ویژه و موشن گرافی تمرکز دارد. بهعلاوه افتر افکت محیط پیچیدهای دارد که کار را برای کاربران سخت میکند. اگرچه ویرایش ویدیو در این ابزار امکانپذیر است، اما باید اعتراف کرد که اینکار به کندی و سختی در آن به پیش میرود.
۳. میکسر صدا
امروزه همانقدر که فضای بصری یک ویدئو از اهمیت بالایی برخوردار است، بخش صوتی آن هم مهم است. در همین راستا، پریمیر دارای یک میکسر صدای قدرتمند است که با استفاده از آن میتوان کار کنترل و مدیریت خروجیهای صوتی یک پروژه را به بهترین شکل انجام داد و حتی به همین منظور از پلاگین استاندارد VST3 استفاده کرد. گفتنی است که افتر افکت ز این امکانات و ظرافتها محروم است و در این بخش هم عقبتر از پریمیر میایستد. البته نمیتوان این موارد را دلیلی بر بهتر بودن پریمیر یا بدتر بودن افترافکت برشمرد. بلکه این امر عمدتاً ناشی از تفاوتهای کاربردی میان این دو نرمافزار است.
۵. ویرایش آسان خروجیهای همزمان چند دوربین از یک صحنه
در بحث تدوین و ویرایش ویدیو، این قابلیت نقطهای محسوب میشود که افتر افکت هیچ حرفی برای گفتن در رابطه با آن ندارد. پریمیر به شما اجازه میدهد بین چند دوربین سوییچ کرده، تایملاین را میان تصاویر تهیه شده توسط هر یک از این دوربینها سینک نگه دارید و به سادگی از یک دوربین و زاویه به سراغ دوربین و زاویهای دیگر بروید.